Wil je op een gemakkelijke manier geld op zak steken? Wat dacht je ervan als je het niet uitgeeft aan zaken waar je met enkele ingrepen op kunt besparen? Verlaag de kosten van je energiefactuur! Hoe je dat doet leggen we je uit.

Warm dak

Warme lucht stijgt, dat is al meerder malen bewezen. Een isolerend dak is een investering die zichzelf snel terugverdiend. Een professionele dakdekker bij een erkend dakdekkersbedrijf kan uw dak isoleren, zodat de warmte binnen blijft, de koelte buiten. En in de zomer het omgekeerde! Want een dak isoleren werkt twee kanten op!

Vervang de lampen

Vergeet de ouderwetse peertjes die Eindhoven groot maakte. Vervang de lampen in huis door spaarlampen. Wist je dat al 88% van de Nederlandse huishoudens over is gegaan op spaar-of ledlampen en zo sparen ze een deel uit op hun elektriciteitsfactuur.

Vervang oude apparatuur in huis

De grote energieslurpers in huis zijn apparaten die hitte opwekken of net koelen. Denk aan elektrische kachels, ovens, wasmachines, strijkijzers en koel- en vrieskasten. Vervang deze oude toestellen door nieuwe modellen. Wanneer je voor nieuwe apparaten gaat rondkijken, ga dan op zoek naar modellen met het A-label. Dit zijn de merktypen die extra zuinig zijn, goed voor het milieu en dus voor je portefeuille. Neem ook de ingebouwde keukentoestellen eens onder de loep. Ga eens langs bij de keukenboer om te informeren voor een kleine keukenrenovatie om de keukenkasten passend te maken met de nieuwe keukenapparatuur.

Gebruik regenwater

Wie aan energiefactuur denkt, denkt al snel aan elektriciteit. Maar de waterfactuur is ook een vorm van energie. En ook daar valt geld te halen! Voor nieuwbouw geldt de bouwregel dat er een regenwaterput geslagen dient te worden. Doe jij al iets met het hemelwater? Je kunt er niet alleen je auto mee wassen of de planten mee wateren, dankzij een filtersysteem kan je het water gebruiken om bijvoorbeeld ook de WC in huis mee laten doorspoelen.