De veiligheid in een openbare ruimte is ontzettend belangrijk. Noodverlichting is niet alleen essentieel bij een brand, ondanks dat velen dit denken. Noodverlichting is belangrijk in situaties waarin de spanning uitvalt. In dit geval zal men de noodverlichting kunnen volgen om zo de uitgang van het gebouw te vinden. Iedere openbare ruimte dient een goed noodplan te hebben. Zo is het bijvoorbeeld ontzettend belangrijk dat er meer dan één uitgang is, zodat men het pand kan verlaten als een uitgang niet meer toegankelijk is. Als beheerder van een pand hoop je natuurlijk dat er zich geen ernstige problemen voordoen in je pand. Toch is het belangrijk dat je wel altijd goed voorbereid bent. Dit is wettelijk verplicht en bovendien is het ook een prettig idee voor jezelf. Noodverlichting kopen is dus zeer belangrijk.

Verschillende soorten noodverlichting kopen

Je hebt veel verschillende noodverlichting merken en soorten om uit te kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld stand-by noodverlichting kopen. Deze verlichting schakelt zich pas in als de stroom uitvalt. Op deze manier kan men gewoon doorgaan met zijn eigen werkzaamheden. Deze verlichting is er dus niet zozeer voor de veiligheid, maar vooral zodat men het werk voort kan zetten bij een stroomstoring. Overigens wordt deze vorm van verlichting niet alleen op de werkvloer toegepast, maar ook in winkelcentra bijvoorbeeld.

 

De noodevacuatieverlichting is misschien wel de meest populaire noodverlichting. Deze verlichting wordt gebruikt om vluchtwegen mee aan te duiden en te verlichten. Dit is de noodverlichting die je verplicht moet aanschaffen. Op deze manier is er in noodsituaties altijd een vluchtplan. Behalve dat je verschillende soorten noodverlichting kunt kopen, is het ook mogelijk om verschillende noodverlichtingsarmaturen te bestellen. Het is geen slecht idee om na te gaan welke constructie in jouw pand het meest geschikt is.

Laat het noodplan door een expert maken

Een architect zal tijdens het bouwen van een gebouw al rekening houden met bepaalde eisen waaraan het gebouw moet voldoen voor noodgevallen. Toch is het verstandig om je pand regelmatig op veiligheid te laten keuren. Bovendien is het belangrijk dat je het verzorgen van de veiligheid overlaat aan een expert. Zo dienen er bijvoorbeeld ook brandblussers aanwezig te zijn in een openbare ruimte. Deze brandblussers moeten regelmatig gekeurd worden. Noodverlichting kopen is één ding, maar het monteren ervan doe je uiteraard niet zomaar. De noodverlichting laat je bij voorkeur aansluiten door een expert. 

Noodverlichting kopen?

Als je noodverlichting koopt, is het belangrijk om rekening te houden met kwaliteitsverschillen. Het is belangrijk dat je voor noodverlichting kiest waarvan jij zeker kunt zijn dat het een aantal jaar zonder problemen mee kan. Op deze manier voorkom je dat de verlichting het tijdens een noodgeval niet doet. Als je voldoende aandacht aan het noodplan besteedt, kun jij er als beheerder van een pand zeker van zijn dat je tijdens een noodgeval voldoende hebt ondernomen. Als beheerder van het pand ben jij namelijk wel verantwoordelijk voor de noodverlichting en andere belangrijke zaken. Besteed hier dan ook voldoende aandacht aan. Kwalitatieve noodverlichting kopen is essentieel.