Een verbouwing is niet iets waar je lichtzinnig mee omspringt. Door onze tips tot je te nemen kom je al een heel eind met dit proces!

Plannen

Allereerst moet je weten wat je wilt gaan doen. Uiteindelijk kom je uit bij de belangrijkste klussen, waar je je ook op zou moeten richten. Door minder belangrijke karweien voor later te bewaren, weet je zeker dat je voor de projecten die je hebt uitgestippeld ook daadwerkelijk de tijd en het geld hebt.

Zodra je weet wat er moet gebeuren, is het moment daar om bouwmaterialen aan te schaffen en gereedschappen te verzamelen.

Uitvoeren

Misschien heb je niet zo vaak gereedschap nodig aangezien je wellicht niet vaak klust. Dan kun je dit ook lenen van een vriend of van je buren. Je zou hen zelfs kunnen vragen te komen helpen met klussen die je goed kunt overzien!

Voor vakmanschap wend je je tot een aannemer. Kies niet de goedkoopste uit maar juist iemand met een goeie reputatie die kan afleveren waar je om vraagt. Een goede vertrouwensband en duidelijke afspraken zijn hierbij cruciaal.

Opruimen

Dit is een proces dat al tijdens het klussen moet beginnen. Puin laten slingeren vormt namelijk een behoorlijk veiligheidsrisico. Je wilt toch immers niet dat mensen hun nek hierover breken? Echter, continu naar de stortplaats rijden haalt wel erg de vaart uit je werkzaamheden.

Maar dat hoeft ook niet! Een container huren voor de door jou te verwerken afvalstroom is al wat je moet doen. De experts van Regiocontainer komen je bak brengen en weer ophalen zodra je klaar bent. Bovendien ledigen zij je container tussentijds, zodat je altijd voldoende ruimte hebt om je puin te dumpen!