Een otoplastiek is een op maat gemaakt oordop. Oordoppen die voor wat betreft de pasvorm naadloos aan de vorm van de gehoorgang aangepast is. Otoplastieken bieden draagcomfort en heel veel meer ten opzichte van normale oordoppen. Uiteraard worden de plastieken op maat gemaakt, dit om het simpele feit dat geen oor hetzelfde is. Bovendien maakt het dragen van deze plastieken een normaal gesprek nog heel goed mogelijk.

Otoplastiek voor elke dag en langdurig gebruik

Otoplastieken hebben diverse toepassingsmogelijkheden. Je hebt otoplastieken voor in de bouw, otoplastieken voor het slapen en voor optredende artiesten die hun eigen stem zo kunnen horen, zwemmen en bijvoorbeeld de motorsport. De oordoppen zijn volledig gesloten en met filter. Het geluidsfilter wordt dan aangepast aan de gebruiker en diens omgeving.Het dragen van een otoplastiek biedt nogal wat voordelen.

Perfecte pasvorm en uitstekende bescherming

Het grootste voordeel is wel de perfecte pasvorm en de dito bescherming die geboden wordt en het feit dat het gemaakt is van anti allergisch materiaal. Ook voordelig is dat je ze langdurig en elke dag opnieuw kunt gebruiken en ze amper zichtbaar zijn. Men zal dus bijna niet zien dat je ze draagt. De filters bieden diverse mogelijkheden en zijn tegenwoordig beschikbaar in verschillende kleuren en worden voor vriendelijke prijzen aangeboden.

Kies voor de optie spraakverstaanbaarheid

Belangrijk is dat bij werkzaamheden gekozen kan worden voor spraakverstaanbaarheid. Dan worden de omgevingsgeluiden gedempt, maar hoor je tijdens je werkzaamheden wel wat collega’s tegen je zeggen en hoor je ook eventuele alarmsignalen. En dat is wel zo veilig natuurlijk. Uiteraard wordt er altijd maatwerk geleverd en wordt er eerst een oorafdruk genomen. Het is afhankelijk van het gebruiksdoel of het beter is voor de harde of de zachte variant van de otoplastiek te kiezen.

Breng de oordoppen altijd op de juiste wijze in

Belangrijk is wel de oordoppen op de juiste wijze in te brengen om optimale bescherming te verkrijgen, terwijl ook onderhoud erg belangrijk is. Zorg dat er geen oorsmeer aanwezig is, anders kan het filter kanaal vol raken, terwijl je ook de buitenkant van de oordoppen goed schoon dient te houden. Er zijn speciale sprays beschikbaar om te desinfecteren. Door die te gebruiken kan je op effectieve wijze oorontstekingen voorkomen. Wist je trouwens dat er tegenwoordig ook al otoplastieken met bluetooth zijn?

Met etui, handgreepjes en touwtjes

De otoplastieken zijn met handige opbergetui verkrijgbaar en voor verschillende producten zijn handgreepjes en touwtjes leverbaar. Verrassend zijn de lage prijzen die gehanteerd worden en bedrijven – die in bepaalde gevallen de otoplastieken voor de werknemers zullen betalen- kunnen profiteren van aantrekkelijke staffelprijzen. Dat er meer dan voldoende vertrouwen is in de oordoppen blijkt wel uit het feit dat er een lange garantieperiode gegeven wordt.

Niemand is hetzelfde, geen oor is gelijk

Met otoplastieken kan maatwerk geleverd worden in de wetenschap dat niemand hetzelfde is en dus ook geen oor dat is. Het feit dat omgevingsgeluiden gedempt worden waarmee je veiligheid gewaarborgd is en je ook gewoon nog een gesprek kunt voeren met je collega’s is zeker een voordeel. Deze geluiddempende maatregelen zijn dan ook absoluut een aanrader. Voor meer informatie over otoplastieken kun je terecht bij Audinc.nl.