Het is gelukt, je bent de trotse eigenaar van die boerderij of landelijke woning. Niet staat je woongenot nog in de weg. Natuurlijk wil je alles in en om je huis in dezelfde sfeer. Bij je landelijke woning past van ook een landelijk voordeur. Je hebt hiervoor de keuze uit verschillende materialen, kleuren, profielen en afwerkingen. Hieronder enkele tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een landelijke deur.

 

Landelijke voordeur in hout

Veel mensen denken bij een landelijke deur aan hout. Dit materiaal past heel goed in de klassieke en landelijke uitstraling van je huis. Maar ook voor een houten deur geldt dat de uitstraling afhangt van de afwerking van de deur. Want ook een houten deur kan een moderne uitstraling hebben. Het gaat er dus om, om ongeacht het materiaal van je voordeur, de juiste afwerking te kiezen.

 

Wat maakt een voordeur landelijk. Je kunt denken aan een deur met een kruiskozijn. Maar ook met een klassieke deurknop of afwerking van de profielen kun je een landelijk uitstraling bereiken. Natuurlijk is het ook mogelijk je huis te voorzien van imposante dubbele landelijke voordeuren. Hout biedt van nature een warme charme en hoge isolatiewaarden.

Klassieke voordeur in aluminium

Ook een klassieke voordeur van aluminium is mogelijk. Het geeft je huis naast de landelijke uitstraling ook een modern tintje. Met de keuze voor aluminium springt je voordeur in het oog.

Bij grote raampartijen kan aluminium een verstandige keuze zijn, de profielen zijn namelijk licht maar heel stevig, dat biedt een mooiere uitstraling dan de zwaardere profielen als je kiest voor ander materiaal.

 

Natuurlijk kun je aluminium deuren voorzien van beslag in landelijke stijl. Denk hierbij aan een dierenkop, een dierlijke deurknop of kies voor dessins of glas-in-lood. Er zijn veel variëteiten mogelijk om je aluminium deur een landelijke uitstraling te geven.

Kunststof landelijke deur

Met een kunststof deur kies je voor de mogelijkheid van een landelijke stijl met een aantrekkelijk financieel plaatje. Door te kiezen voor houtstructuur geeft je een natuurlijke uitstraling aan je deur. Daarnaast zijn de kleuren eindeloos te variëren.

 

Kleuren

De genoemde materialen zijn in veel verschillende kleuren uitvoerbaar. De klassieke kleuren voor een landelijke deur zijn grachtengroen of ossenbloedrood. Maar met een gedurfde keuze voor tomaten rood, okergeel of olijfgroen, wordt je entree een statement!

Door deurkozijnen in dezelfde kleur lijkt je deur nog groter en imposanter.

Je zorgt ervoor dat je voordeur opvalt door te kiezen voor een kleur die contrasteert met de gevelsteen- of gevelbekleding. Is deze licht dan komt een donkere kleur voordeur prachtig tot zijn recht. Heb je een oud huis, dan geeft hoogglans een fraaie uitstraling. Is je huis wat jonger, dan kun je door te kiezen voor een landelijke deur met zijdeglans afwerking een landelijke entree creëren.