Wanneer mensen aan een verbouwing van hun woning denken, kiezen veel mensen voor een renovatie van de keuken of badkamer. Dit valt te verklaren door het feit dat deze ruimtes doorgaans het snelst achterhaald raken bij de laatste trends op het gebied van interieur. Denk bijvoorbeeld aan het verouderde witte sanitair wat je in veel badkamers vindt. Veel moderner en luxer oogt je badkamer wanneer je hier zwart, strak sanitair in laat plaatsen. Sanitaire voorzieningen kun je het beste door een specialist laten aansluiten. Zo maak je de kans op complicaties, zoals een lekkage in de badkamer, minimaal. Lekkages kunnen een ernstige waterschade veroorzaken, waarbij het al snel enkele maanden duurt alvorens de waterschade hersteld is.

 

Verschillende soorten sanitaire voorzieningen

Bij het renoveren van de badkamer kun je verschillende sanitaire voorzieningen laten vervangen. Denk hierbij niet alleen aan het toilet, maar ook aan de douche en het bad. Daarbij kun je de badkamer op een nieuwe manier indelen, door je douchecabine bijvoorbeeld op een andere plek te zetten of deze te combineren met het bad. In dit laatste geval zal het noodzakelijk zijn om bepaalde leidingen en de afvoer te verleggen. Dit is geen eenvoudige klus, waardoor de hulp van een specialist zeer wenselijk zal zijn. Ook kan een ervaren timmerman of loodgieter je plannen voor de herindeling van de badkamer vooraf toetsen op de haalbaarheid hiervan.

 

Luxe sanitaire voorzieningen in de tuin

Naast een renovatie van de badkamer in huis, kun je ook overwegen om sanitaire voorzieningen aan de tuininrichting toe te voegen. Denk bijvoorbeeld eens na over het laten plaatsen van een Fonteyn spa of een sauna in de tuin! Met een spa heb je de mogelijkheid om aan het eind van een lange werkdag even heerlijk tot rust te komen. Een spa bestel je tegenwoordig eenvoudig online en kun je eveneens het beste door een specialist laten aansluiten.