Kasten kan je overal maken, zelf in de kleinste ruimtes of onder schuine daken. Voor elke ruimte is wel een geschikte kast te vinden.

Schuifdeurkast

Als je een schuin dak hebt, bijvoorbeeld op zolder, dan kan je daar heel goed een grote kast van maken. Schuifdeuren kan je op internet heel eenvoudig in de juiste kleur en maat bestellen. Je kunt echter ook bij de bouwmarkt alle benodigde spullen kopen en dan zelf de schuifdeuren op maat maken, verven en monteren. Als je schuifdeuren plaatst en achter de schuifdeuren allerlei planken maakt, kan je op een eenvoudige manier een grote kast maken. Je kunt hier veel kleding opbergen. Ook is het ideaal om een speelzolder voor de kinderen te maken. In de kast onder het schuine dak kan je al het speelgoed opruimen. Zodoende is een schuifdeurkast op maat is zeer geschikt.

Kleine ruimtes

Als je een kleine ruimte hebt en in deze ruimte een kast wilt, is het wellicht handiger om schuifdeuren te gebruiken. Deze nemen niet veel ruimte in. Standaard kastdeuren komen naar buiten toe als je deze opent. In kleine ruimtes kan dit erg onhandig zijn. Als je kiest voor schuifdeuren dan heb je dit probleem niet.

Kasten zelf maken of complete kasten

Er zijn veel soorten en maten kasten te koop. Je kunt kasten kopen die compleet zijn (bouwpakketten), maar je kunt ook zelf een kast ontwerpen. Als je voor deze laatste optie gaat, kan je de kast helemaal aanpassen aan jouw eigen wensen. Je kunt zelf beslissen of je veel planken wilt hebben of dat je liever veel mogelijkheden voor het ophangen van kleding hebt. Ook kan je zelf de kleur van je kast bepalen. Deze kan je dus helemaal aanpassen aan de ruimte waar de kast geplaatst wordt. Als je zelf een kast gaat ontwerpen, kan je die echt helemaal zelf ontwerpen. Er zijn echter ook bedrijven die online ontwerpprogramma’s aanbieden. Je kunt hier zelf jouw kast ontwerpen en zij leveren alle benodigde artikelen in de juiste maat en kleur. Vaak is zo’n kast wel wat duurder dan een kast die al compleet is.

Kinderkamers

Op kinderkamers zijn schuifdeuren ook handig. Als jouw kindje een kleine kamer heeft, kan je kiezen voor een hoogslaper. Onder de hoogslaper kan je schuifdeuren maken, zodat er een kast ontstaat. Zo benut je de kleine ruimte van de slaapkamer optimaal. Je kindje zal het geweldig vinden om zelf zijn of haar eigen kast onder het bed te hebben. Als hij of zij de schuifdeuren dan ook nog eens mag beplakken met stickers van zijn of haar held, dan is het helemaal goed. Wat een andere leuke optie is, is om de schuifdeuren te verven met schoolbordverf. Jouw kindje kan dan lekker kleuren met krijtjes op zijn eigen kastdeur. Geweldig toch?

Er is dus veel mogelijk. Voor elke ruimte is er een geschikte kast te vinden. Of je nou een grote of kleine ruimte hebt en of je nou een standaard kast of een zelf ontworpen kast wilt hebben, het is allemaal mogelijk. Succes met de zoektocht naar jouw perfecte kast.