Bent u op zoek naar mozaiek tegels voor uw keuken, badkamer, toilet of voor buiten? Er zijn veel verschillende typen tegels beschikbaar op de markt, verschillende merken, vormen, materiaalsoorten en kleuren. Hierdoor kan het lastig zijn om te komen tot een optimale tegel die volledig past bij uw huis. Daarom is een goede gids belangrijk voor het kiezen van uw perfecte tegels! Wij helpen u met dit blog artikel met het kiezen van de tegels voor uw huis.

Moeten mijn mozaiek tegels vorstbestendig zijn?

Vorstbestendigheid houdt in dat de tegels afdoende tegen vorst kunnen dat ze hierdoor geen schade kunnen oplopen. Dit is voor Nederland en België natuurlijk van belang voor onze jaargetijden. Alle tegels die u buiten wilt gebruiken, zoals voor buitenmuren, paden, zwembaden en alle andere mogelijke toepassingen dienen vorstbestendig te zijn.

Wat zijn de laatste trends op het gebied van tegels?

Tegels zijn vrijwel altijd in ontwikkeling. Wat we de laatste tijd meer zien en ook meer verwachten voor 2018 zijn tegels in alle kleuren en maten. Waarbij vooral grotere maten ook populairder aan het worden zijn. Deze kunnen zowel buiten als binnen gebruikt worden, waar binnen vooral de keuken en de hal geliefd is voor de toepassing van deze tegels.

Ook tegels met een speciale print zien we tegenwoordig terug. Dit omdat men op deze manier in vrijwel iedere wens kan voorzien. Wilt u een speciaal patroon dat doorgaans niet beschikbaar of zelfs te maken is? Dan kan het tegenwoordig wél geprint worden met een 3D printer.

Mozaiek tegels kopen, hoe pak je dat aan?

Als je eenmaal weet welke tegels je ongeveer wenst voor je woning, dien je een partij te kiezen waar je deze tegels wilt kopen. Dit kan bij de traditionele bouwmarkt, bij een tegel speciaalzaak of online. Het voordeel van het online kopen van mozaiek tegels is dat online vaak het grootste assortiment gevonden kan worden, de prijzen beter zijn en er zijn meer merken beschikbaar. Daarnaast krijg je bij online winkels perfecte uitleg voor het plaatsen van de tegels, zodat je dit rustig en op je gemak thuis kan doen.