Gyproc scheidingswand plaatsen? Of toch een verlaagd plafond van gyproc? De mogelijkheden van gyproc (gipsplaten) zijn eindeloos. Daarnaast heeft het bouwen met gyproc vele voordelen, lees hieronder meer erover.

Gemakkelijk te plaatsen

Gyproc platen zijn enorm gemakkelijk en snel te plaatsen, daarnaast is ook de afwerking van gyproc relatief gemakkelijk. Dit maakt gyproc ideaal voor scheidingswanden, verlaagde plafond en voorzetwanden. 

Gyproc is een droog systeem, waardoor de gyproc platen na montage meteen verder afgewerkt kunnen worden. Zo kan je de klus snel afronden en valt het stof en vuil erg mee.

Licht in gewicht

Gyproc wordt veel gebruikt bij renovaties, maar ook bij nieuwbouw wordt er regelmatig gekozen voor gyproc platen. Deze zijn licht in gewicht, waardoor ze  gemakkelijk te monteren zijn.

Of je nou een wand wilt plaatsen, de keuken opnieuw wilt indelen, het plafond verlagen of de slaapkamer opnieuw inrichten. Bij al deze renovatieplannen past gyproc. Het makkelijke van gyproc is dat de platen licht in gewicht zijn, waardoor er in je woning geen extra versteviging maatregelen getroffen hoeven te worden.

Brandwerend

Een ander groot voordeel van gyproc is dat dit een veilig brandwerend systeem is. Daarom wordt er bij publieke ruimtes zoals kantoren, winkels, ziekenhuizen en scholen vaak gekozen voor gyproc. Gyproc platen zijn brandvertragend doordat ze voor 20% uit water bestaan. Bij brand komt dit water uit de platen langzaam vrij. 

Duurzaam

Gyproc platen zijn erg duurzaam en gaan jarenlang mee. Wat zorgt voor optimaal wooncomfort. Dus ben je op zoek naar milieuvriendelijk, duurzaam en betrouwbaar materiaal? Dan is gyproc een goede keuze!

Stevig en stabiel

Gyproc is een zeer stevig en stabiel bouwmateriaal, waardoor het ook mogelijk is om zware voorwerpen aan de gyproc wand of plafond te hangen. Natuurlijk dien je deze wel op de juiste manier te monteren. In verhouding tot andere bouwmaterialen heeft gyproc een erg gunstige prijs-kwaliteitsverhouding.